Uldplaiden.dk på Dansk Danish sprogUldplaiden.dk in English - Engelsk
Levering: 1-3 hverdageFRI FRAGT til GLS pakkeshop når du handler for mere end kr.399,-14 dages fuld returret

Hvad er uld?

Du kan på denne side finde nærmere information om de forskellige slags uld, som vi gør brug af i vores uldplaids. Du får en større klarhed om hvorvidt de forskellige slags uld kommer fra, og hvilke egenskaber de hver især har.

ULDPLAIDER

Uld/ Ren uld fra New Zealand

Uld er ikke bare uld. Uld findes i et væld af forskellige typer og kvaliteter. Det er ofte fra får, men også geder, kameler m.m. man udvinder uld fra. 

Med uld/ren uld, så får man et materiale der er lækkert og blødt på flere måder, og som kan bruges i mange år fremadrettet. Uld har en fantastisk og enestående evne til at hjælpe kroppen med at regulere temperaturen man befinder sig i. Det transportere fugten væk fra kroppen, lugter ikke og tørre hurtigt. Med et uldplaid får man dermed et plaid der er rig på mange egenskaber. Alle vores uldplaids har en passende tykkelse, så de vil altid føles bløde og behagelige.

Melange:

Definition: Melangarn kan defineres som "garnet fremstillet ved kombinationen af mindst to eller flere end to fibre". Konventionelt anvendes udtrykket melange til sådanne garn, der fremstilles ved kombinationen af to fibre (hvad enten det er af samme type men forskelligt i farve eller anvendt type fiber er forskellig).

Cashmere

Cashmere er en af de mest eftertragtet, luksuriøse og eksklusive råmaterialer, som naturen giver os. Ulden er fremstillet af hår fra cashmeregeden, og der er ingen uld der er ligesom denne. Det er let, lækkert, kølende, silkeblødt og varmende på en og samme tid. Alt cashmere stammer fra området omkring Tibet og Mongoliet. Gederne i disse områder lever under ekstreme vejrforhold hvor vejret kan svinge fra minus 50 grader i vintermånederne til plus 40 grader i sommermånederne. Dermed har de udviklet en pels, som selv kan regulerer varmen alt efter hvad de har behov for. Dette er altafgørende for ulden, og gør dermed at cashmereuld er af så udsøgt en kvalitet som det er, og dermed også efterspurgt. Hvis man passer på denne type uld, så skaber det både glæde, og bringer luksus i dit hjem i mange år fremadrettet. Det er nemt at vedligeholde, da det er selvrensende. Ulden kan både vaskes, men også hænge udenfor og lufte i et par timer. 

 

Merinould

Merinould er kendt verden over for at være en af de mest eksklusive uldsorter, og det kommer fra merinofåret. Uld fra merinofår er blødere og varmere i forhold til uld fra andre får. Det er meget tyndt, men af en rigtig fin uldkvalitet.

Det er temperaturregulerende, og har ligesom almindelig uld en god isoleringsevne, så man fryser aldrig under sådan uldplaid lavet af denne type uld. Uldtypen kradser mindre end andre uldtyper, så hvis man sidder og har problemer med andre slags uld, så er denne uldtype perfekt for dig.

 

Nylon

Nylon er et slidstærkt materiale, og det bruges derfor ofte til forstærkning i f.eks. tøj. I strik bruges det ofte, da det har en stor lighed med uld. 

 

BOMBULDSPLAIDER

Bomuld

Bomuld er et naturfiber, og kommer fra bomuldsplanten. Det fremstilles på den måde, at fibrene fra planten bliver spundet til garn eller tråd. Det uld der kommer ud af det, er blødt og strækbart, og det er behageligt at have omkring sig og tæt på huden. Bomuld har mange egenskaber såsom, at det er åndbart, og er god til at transportere fugt væk fra kroppen. Det har en god isoleringsevne, og er som en ekstra bonus også allergivenligt. 

 

ØKO PLAIDER

Øko plaider

De økologiske plaider er fremstillet af økologisk bomuld. Denne økologiske bomuld har stadig de samme egenskaber som almindeligt bomuld. Certificeret bomuld fra GOTS (Global Organic Textile Standard) er den internationale standard for økologisk produceret bomuld. 

Forskellen fra økologisk til ikke-økologisk ligger i, at farlige sprøjtegift er forbudt under dyrkning af bomuldsplanterne, og energi- og vandforbruget er mindre. Med en GOTS godkendelse, er spildevandet blevet renset og farlige kemikalier er forbudte. Alle kemikalier der bruges lever op til strenge krav om nedbrydelighed og giftighed. Stoffer der kan være med til, at medfører allergi eller kræft er ikke tilladt. 

 

AKRYL PLAIDER

Akryl plaider

Akrylgarn er er kunstigt fremstillet garn, og derfor ofte billigere end garn der er lavet af naturlige fibre som bomuld eller uld. Akrylgarn findes i mange forskellige udformninger og grader af blødhed. 

Det er syntetisk og dermed også farveægte, og dermed findes det i et væld af mange lækre og flotte farver. Det er et meget lettere garn end andre, og man får dermed også mere garn for pengene. Det holder godt på varmen, og det passer dermed perfekt til alle slags årstider. 

 

LAMMESKIND 

Vores kollektion af smukke ægte lammeskind kommer fra Island. Lammeskindene er bløde og af høj og lækker kvalitet. Alle lammeskindene er bi-produkter af produktionen af kød, derfor er ingen dyr aflivet specielt for deres skind. 

Det er rigtig nemt at vedligholde lammeskindet, og plejer man det lejlighedsvis, sikre man sig et skind der kan holde i rigtig mange år.

 

VASKEANVISNING

Det vil sjældent være nødvendigt at vaske plaiden, som alternativt kan luftes udenfor i et par timer - Vores uldplaids kan dog renses eller vaskes på et uldprogram på 30 grader.