Fakta om uld + gode egenskaber 🐑

Fakta om uld + gode egenskaber 🐑

Fakta om uld + gode egenskaber!

Uld har en masse gode og lĂŚkre egenskaber som vi til hver en tid kan nyde godt af. Der er mange forskellige former for uld, men de har alle sammen egenskaber der kommer dig til gode pĂĽ mange mĂĽder. Det er et meget funktionelt materiale, som kan bruges til stort set alle former for beklĂŚdning.

uldplaiden.dk

Her er nogle af de karakteristika og egenskaber uld har 

  • Uld er meget elastisk
  • Uld har den egenskab at det er resistent overfor bĂĽde snavs og vand
  • Uld kan regulere alt efter temperatur 
  • Uld holder godt pĂĽ varmen
  • Uld er med til at forbedre hudens udveksling af ilt og respiration 
  • Uld har antibakterielle egenskaber (dermed behøver det ikke vaskes sĂĽ ofte, og kan tit luftrenses udenfor pĂĽ en bøjle) 

Nøglen til disse lÌkre egenskaber

Denne nøgle ligger i uldfibrenes struktur. Uldfibrene har forskellige lag, som har hver deres egenskab der er med til at gøre uld unikt. Ydersiden pü uldfibrene har en skÌllignende struktur, som er med til at ligge en hinde der er vandafvisende, men hvor vanddampe dog kan trÌnge igennem. Indersiden bestür af en kompleks blanding af celler og membraner med hver deres forskellige egenskaber. En vigtig egenskab i uldfibrenes kerne er sulfurprotein der absorbere vand. Disse lag og egenskaber er med til, at ulden kan absorbere fugt men stadig føles tør. 
Da der findes forskellige uldtyper, så har disse også forskellige styrker og svagheder. Men langt de fleste har de samme gode egenskaber. Den største forskel på de forskellige uld og deres uldfibre ligger i, hvor fine de er, lange de er og hvor snoede eller “krøllede” de er. De groveste former for uld bruges ofte til frakker, tæpper m.m. 
Vi har her hos Uldplaiden de lÌkreste og blødeste uldtyper fra büde New Zealand og Australien, hvor vi büde har uldplaider i 100% uld, merinould,  cashmere og bomuld m.m.

Mange bløde knus fra

uldplaiden.dk
Tilbage til blog