DK Webshop
DK Webshop
Indkøbskurv 0
Levering: 1-3 hverdageFRI FRAGT til GLS pakkeshop når du handler for mere end kr.399,-14 dages fuld returret
Vi bytter julegaver til og med 8 Januar 2023
DanskEnglishNorsk bokmålSvenska

Hvad er uld?

På denne side finder du mere information om de forskellige slags uld, som vi benytter os af i vores uldplaider. Du vil blive klogere på, hvor vores uld stammer fra, hvilke egenskaber de har hver især, samt hvordan de skal plejes og vedligeholdes. 

ULDPLAIDER

100% uld fra New Zealand

Uld er ikke bare uld. Uld findes i et væld af forskellige typer og kvaliteter. Det er ofte fra får, men også geder, kameler m.m. udvinder man uld fra. 

Med 100% uld får man et materiale, der er lækkert og blødt på flere måder, og som kan bruges i mange år frem. Uld har en fantastisk og enestående evne til at hjælpe kroppen med at regulere temperaturen, så man ikke overopheder. Ulden transporterer fugten væk fra kroppen, lugter ikke og tørrer hurtigt. Med et uldplaid tæppe i 100% uld får man dermed et plaid der er rig på mange egenskaber. Alle vores uldplaider har en passende tykkelse, så de vil altid føles bløde og behagelige.

Melange:

Definition: Melangarn kan defineres, som "garnet fremstillet ved kombinationen af mindst to eller flere fibre". Konventionelt anvendes udtrykket melange til garn, der er fremstillet i kombinationen af to fibre (hvad enten det er af samme type, men forskelligt i farve eller den anvendte type fiber er forskellig).

Cashmere

Cashmere er en af de mest eftertragtet, luksuriøse og eksklusive råmaterialer, som naturen giver os. Ulden er fremstillet af hår fra cashmeregeden, og der er ingen uld, der er ligesom denne. Den er let, lækkert, kølende, silkeblødt og varmende på samme tid. Alt cashmere stammer fra området omkring Tibet og Mongoliet. Gederne i disse områder lever under ekstreme vejrforhold, hvor vejret kan svinge fra minus 50 grader i vintermånederne til plus 40 grader i sommermånederne. Dermed har cashmeregeden udviklet en pels, som selv kan regulere varmen alt efter, hvad de har behov for. Dette er altafgørende for ulden, og gør dermed, at cashmereuld er af så udsøgt en kvalitet, som det er, og dermed også efterspurgt. Hvis man passer på denne type uld, så skaber det både glæde, og bringer luksus ind i dit hjem i mange år frem. Det er nemt at vedligeholde, da det er selvrensende. Ulden kan både vaskes, men også hænge udenfor og lufte i et par timer. Så er den så god som ny. 

Merinould

Merinould er kendt verden over for at være en af de mest eksklusive uldsorter, og det kommer fra merinofåret. Uld fra merinofår er blødere og varmere i forhold til uld fra andre får. Det er meget tyndt, men af en rigtig fin uldkvalitet.

Det er temperaturregulerende, og har ligesom almindelig uld en god isoleringsevne, så man fryser aldrig under sådan uldplaid lavet af denne type uld. Uldtypen kradser mindre end andre uldtyper, så hvis man sidder og har problemer med andre slags uld, så er denne uldtype perfekt for dig.

Nylon og polyester

Nylon og polyester er syntestiske og slidstærke materialer, der minder meget om hinanden. Nylon bruges ofte som forstærkning af andre materialer, hvor polyester godt kan stå alene som et stof, og laves til plys, ligne silke, væves tykt, så det minder om uld og meget mere. 

BOMBULDSPLAIDER

Bomuld

Bomuld er en naturfiber, og kommer fra bomuldsplanten. Det fremstilles ved, at fibrene fra planten bliver spundet til garn eller tråd. Det uld der kommer ud af det, er blødt og strækbart, og det er behageligt at have omkring sig og tæt på huden. Bomuld har mange egenskaber såsom, at det er åndbart, og er god til at transportere fugt væk fra kroppen. Det har en god isoleringsevne, og er som en ekstra bonus også allergivenligt. 

AKRYL PLAIDER

Akryl

Akrylgarn er kunstigt fremstillet garn, og er derfor ofte billigere end garn, der er lavet af naturlige fibre som bomuld eller uld. Akrylgarn findes i mange forskellige udformninger og grader af blødhed. 

Det er syntetisk og farvet, og findes derfor i et væld af mange lækre og flotte farver. Det er et meget lettere garn end andre, og man får mere garn for pengene. Det holder godt på varmen, og passer dermed perfekt til alle slags årstider. 

VASKEANVISNING AF PLAIDER

Det er sjældent nødvendigt at vaske plaiden. Du kan nøjes med at lufte den udenfor i et par timer, og den vil være så god som ny. Skulle uheldet alligevel være ude, og du er nødsaget til at vaske din plaid. Så skal du vaske din plaid alt efter, hvilke materialer den består af. Plaider i 100% bomuld kan vaskes på et almindeligt 30 graders program, hvorimod består din plaid af uld, så skal den enten renses eller vaskes på et skåneprogram beregnet til uld.

For at være på den sikre side altid, så du kan have din plaid i mange år, så anbefaler vi, at du ALTID vasker din plaid på et skåneprogram.  

 

LAMMESKIND 

Vores kollektion af smukke ægte lammeskind kommer fra Island. Lammeskindene er bløde og af høj og lækker kvalitet. Alle lammeskindene er bi-produkter af produktionen af kød, og derfor er ingen dyr aflivet udelukkende for deres skind. 

Det er rigtig nemt at vedligeholde lammeskindet. Plejer man det lejlighedsvis, sikrer man sig et skind, der kan holde i rigtig mange år.

VASKEANVISNING OG PLEJE AF LAMMESKIND

Lammeskind er et naturprodukt, og er meget lette at holde. De indeholder et naturligt indhold af lanolin (slags uldfedt), som renser og blødgør skindet. For at sikre at du har dit skind længe, så har vi nogle anbefalinger til dig herunder. 

Vi anbefaler, at du skånsomt lufter eller støvsuger dit lammeskind reglmæssigt for at sikre en lang holdbarhed. For at få det fluffy udseende igen, så bør skindet blive børstet op. 

Lammeskind kan IKKE vaskes i vaskemaskinen. Skulle det absolut blive nødvendigt, så overlad det til professionelle på et renseri. Eller forsøg at få pletten væk med en fugtet klud.